Ga naar Content
Haarlem

Mysterieus 'schotensalvo' in Haarlemse Slachthuisbuurt, politie op zoek naar sporen

14 januari 2020, 16.16 uur · Aangepast 14 januari 2020, 17.14 uur
Door: Redactie · Foto:

"Het klonk als een een salvo en daarna nog een knal. Ik wist meteen dat het geen vuurwerk was." Bewoners van de Haarlemse Pladellastraat zijn vorige week 's avonds laat opgeschrikt door wat lijkt op een schietpartij. De politie wil of kan er nog niet veel over zeggen en doet een getuigenoproep.

Het incident zou vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag hebben plaatsgevonden.  Na getuigenissen van bewoners en op basis van zoekacties van de politie lijkt het erop dat de dader of daders vanuit of vanaf een voertuig hebben geschoten.

Zoeken naar kogelhulzen

Dinsdagochtend staan twee rechercheurs onderzoek te doen op de kruising van de Slachthuisstraat en de Pladellastraat. Ze speuren de straat af en zoeken in het gras naar kogelhulzen, maar lijken niets te vinden. Ook rijden agenten rond in het gebied waar eind vorige week mogelijk geschoten zou zijn.

(tekst gaat verder na video)

Politie surveilleert na 'schietpartij' in Slachthuisbuurt Haarlem - NH Nieuws

"Het leek wel alsof vanuit een voertuig werd geschoten, maar toen ik bij het raam stond, waren ze al weg", vertelt een buurtbewoner. In de straat is dinsdag geen spoor meer te zien van de mogelijke schietpartij. 

Kantoorpand

Andere bewoners denken dat de eerste schoten zijn gelost in de omgeving van een kantoorpand, waar de eerste knallen klonken. Daarna werden er verderop in de wijk waarschijnlijk meer schoten gelost. De eigenaar van het pand laat NH Nieuws weten dat er op één zijde van het pand is geschoten. Daarbij is een raam gesneuveld. De schade werd de volgende dag ontdekt door één van de medewerkers. "Ik ga er vanuit dat het geen doelgerichte actie is en vermoed een kwajongensstreek, aangezien er verderop waarschijnlijk ook is geschoten", vertelt hij. Er is vandaag aangifte gedaan.

De politie wil nog niet bevestigen dat er bij het kantoorpand geschoten is. "Voor ons is er nog heel veel onduidelijk. We hebben tot nu toe twee meldingen gekregen van beschadigde voertuigen in de wijk, maar we moeten uitzoeken wat er gebeurd is", aldus een woordvoerder. 

Ramen beschoten

Een buurtbewoner geeft de tip om eens in een straat verderop te kijken, daar zouden ramen stuk zijn geschoten. Inderdaad zitten er in de ramen van drie huizen allemaal kleine 'putjes'.

"Dat hebben ze waarschijnlijk met een luchtbuks gedaan, maar dat was er al tijdens oud en nieuw", vertelt een bewoner. Hij kijkt er niet meer van op dat er nu weer lijkt te zijn geschoten in de buurt, de moedeloosheid is van zijn gezicht af te lezen.

Oproep

Omdat de politie ook nog weinig over de zaak weet, doet de woordvoerder een oproep aan iedereen die iets van de 'schoten' gemerkt heeft rond het kantoorpand of in de Pladellastraat, zich te melden.