Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Dertig schakers proberen beste schaker van Hilversum te worden

14 januari 2020, 15.06 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Het is natuurlijk 'slechts' een eretitel, maar de strijd was er gisteravond niet minder om in de Hilversumse foodhall Mout. Dertig amateurschakers probeerden zich daar te kronen tot 'beste schaker van Hilversum'. 

Het 'Open Snelschaakkampioenschap van Hilversum' is een erfenis van het bezoek van Tata Steel Chess aan Hilversum twee jaar geleden.

Toen het grote schaaktoernooi één van haar wedstrijddagen hield in Beeld en Geluid was het idee om rond dat grote evenement meerdere schaakevenementjes te houden. Het kampioenschap was er één van. Het was zo succesvol dat het vorig jaar terugkeerde en nu definitief op de kaart staat. 

SNELSCHAAK - NH Nieuws

Schaken met een biertje en gezelligheid

Dertig schakers namen gisteravond plaats achter de netjes opgestelde schaakborden. "Ze hebben allemaal een ander niveau en dat maakt het leuk", zegt Henk Cornelissen van Hilversum Schaakt. "Je moet het ook zien als een avond lekker schaken, met een biertje en gezelligheid."

Dat laatste was ook zeker te merken aan de verscheidenheid van de deelnemers. Ze bleken niet alleen van verschillende niveau's, maar ook van uiteenlopende leeftijden. De oudste deelnemer die aanschoof was 82 jaar. 

Schaker Youri Gerritse mocht aan het eind van de avond met de hoofdprijs naar huis.  

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!