Ga naar Content

'Bestuurslid van Hoornse voetbalclub bedreigde vrijwilliger met dood'

HOORN - Een fikse ruzie bij voetbalvereniging Always Forward uit Hoorn heeft er toe geleid dat twee leden op non-actief zijn gezet. Het ene lid, iemand van het bestuur, zou een vrijwilliger met de dood hebben bedreigd. 

Foto: NH Nieuws

De ruzie begon vorig jaar november, vertellen de betrokkenen aan het Noordhollands Dagblad. "Mijn zoon van tien jaar oud is toen in een lager team geplaatst omdat hij zes keer niet bij een training was geweest’’, aldus de vrijwilliger.

“Dit klopte niet en ik heb bij de technische commissie en het bestuur van Always Forward bezwaar gemaakt. Hier werd niet goed mee omgegaan en toen heb ik mijn vrijwilligerstaken neergelegd. Dat leverde een probleem op, want ik was de enige die het beheer had over bijvoorbeeld de website."

Telefonische bedreiging

Het bestuurslid kwam er vervolgens niet uit met de vrijwilliger en daarmee leek de zaak vooralsnog afgedaan. Alleen kreeg de vrijwilliger in december toch een telefoontje. “Toen ben ik met de dood bedreigd. Hij stelde zich voor als het betreffende bestuurslid en ik herkende hem ook direct aan zijn stem. Ik was een ’lul’ en een ’narcist’ en hij zou me te grazen nemen. Ook zei hij dat ik nog maar even lekker van de kerst moest genieten en van mijn gezinnetje, ‘want ik verzeker je dat het de laatste keer is’. Ik zat in de auto op weg naar werk, met een collega naast me. Die was ook erg verbaasd over de toon van het gesprek."

Wie is de schuldige?

De vrijwilliger ging eerst naar de politie met het verhaal. “Ik hoopte dat we nog konden oplossen door bemiddeling”, maar eenmaal bij het bureau bleek dat het bestuurslid ook aangifte had gedaan tegen de vrijwilliger.

Always Forward-voorzitter Willem Kluft vindt het een nare situatie. “Dit gaat veel verder dan een scheldpartij. We hebben een recherchebureau ingeschakeld dat onderzoek doet naar het digitaal verkeer. Wij trekken geen partij, maar tijdens de ruzie hebben we pogingen ondernomen om met de vrijwilliger in gesprek te komen, maar ondanks waterdichte afspraken kwam hij niet opdagen."

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessant foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!