Ga naar Content
Haarlem

Haarlems mentorproject in de running voor 'Appeltje van Oranje'

13 januari 2020, 18.57 uur · Aangepast 14 januari 2020, 09.36 uur
Door: Geja Sikma · Foto: Oranjefonds

HAARLEM - Het Haarlemse mentorproject 'Time2Shine' is een serieuze kandidaat voor het Appeltje van Oranje. Deze stimuleringsprijs voor sociale projecten die mensen met elkaar verbindt, wordt binnenkort uitgereikt. Er kan nog tot en met aanstaande woensdag gestemd worden. 

Bij 'Time2Shine' van de Haarlemse netwerkorganisatie Bedrijf en Samenleving worden jongeren in contact gebracht met Haarlemmers die hen een steuntje in de rug willen bieden. Remco Rhee is zo al twee jaar mentor van Yaron. Hij vertelt aan NH Nieuws dat hij zelf baat had bij "mensen die me af toe een schop gaven". 

(tekst gaat door na video) 

Mentor Remco over 'zijn' pupil Yaron - NH Nieuws / Geja Sikma

Remco vindt het bewonderenswaardig hoe de medewerkers van Bedrijf & Samenleving de jongeren goed weten te matchen met de mentoren. "Onze band is een 'match made in heaven'."

'Time2Shine' is een van de projecten van de organisatie die ervoor wil zorgen dat Haarlemse bedrijven maatschappelijk betrokken ondernemen. Er zijn in de afgelopen 12 jaar al zo'n duizend jongeren gekoppeld aan Haarlemmers uit het bedrijfsleven, vertelt projectleider Desiree ter Wee aan NH Nieuws. 

(tekst gaat door na video) 

Project 'Time 2 Shine' al jaren erg succesvol - NH Nieuws / Geja Sikma

Burgemeester Jos Wienen en televisiepresentatrice Diewertje Blok hebben als ambassadeurs van Bedrijf & Samenleving hun steun al openlijk uitgesproken aan 'Time2Shine'. 

"Ik heb geluk gehad, ik had mensen die me af en toe een schop gaven. Dit is mijn manier om iets terug te kunnen doen"

Remco Rhee, mentor van Yaron

Het Oranjefonds dat de prijs uitreikt, gaat na de publieke stemming met een vakjury besluiten welk project het Appeltje van Oranje dit jaar krijgt. Dat bestaat uit een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix en een prijsbedrag van 150.000 euro. De prijs wordt uitgereikt door Koning Willem-Alexander op 23 januari. 

Naast het Haarlemse initiatief, dingen voor Noord-Holland ook twee Amsterdamse projecten mee naar de prijs. School's Cool brengt mentoren samen met kinderen die wat hulp met schoolwerk kunnen hebben. En Netwerkpro koppelt werkende vrouwen aan werkzoekende vrouwen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!