Ga naar Content

Bokser Serginio Kanters droomt van Olympische spelen

OOSTZAAN - De Olympische Spelen. Het klinkt als een droom voor Serginio Kanters uit Purmerend, maar de bokser heeft de mogelijkheid om die droom werkelijkheid te laten worden. Kanters, trainend bij Mike's Gym van Mike Passenier, begint zijn road to Tokio met de Nederlands kampioenschappen op 1 en 2 februari. 

Foto:

"Sinds 2016 kan je als profbokser naar de Olympische Spelen", legt de bokser uit bij NH Sport. "Ik ben Nederlands kampioen bij de profs en ik neem het in februari op tegen de Nederlands kampioen van de amateurs. In dat toernooi wordt bepaald wie Nederland mag vertegenwoordigen op de Spelen. Dan zijn er nog twee kwalificatierondes, eentje in Londen en eentje in Parijs. Als ik die allebei doorsta, mag ik naar Tokio."

Kasparian

Kanters weet wie zijn grote concurrent is bij de Nederlandse kampioenschappen. "Dat is Artjom Kasparian. Ik heb hem bekeken. Het is een amateurbokser, maar tegenwoordig zijn die amateurs heel, heel goed. Ik train hard en er staat mij een flinke wedstrijd te wachten, maar ik heb er zeker vertrouwen in."

In aanloop naar zijn wedstrijden moet de Purmerender zorgen dat hij in absolute topvorm is. Daarom vertrok hij maandag naar Miami, waar hij zich de komende twee weken volledig op het boksen zal richten. "Dat wordt twee weken echt knallen. Je hebt daar heel veel amateurboksers die hetzelfde boksen als Olympische boksers. Dus daar kan ik heel goed oefenen en in het ritme komen. Op die manier kan ik wennen aan de gevechtsstijl. Het verschil? Professionele boksers zijn er echt om hun tegenstanders neer te slaan. Bij Olympische boksers gaat het meer om punten maken."

Chico Kwasi, eveneens uit Purmerend en trainend bij Passenier, gaat hetzelfde traject in als Kanters. Hij zit echter een gewichtsklasse lager dan zijn collega.