Ga naar Content

Eigenaar: alleen winkel op begane grond en eerste etage V&D-pand Haarlem

HAARLEM - Het zal even wennen zijn: een groot deel van het voormalige V&D-pand in hartje Haarlem is straks misschien geen winkelruimte meer. De eigenaar gaat ervan uit dat de begane grond en eerste verdieping een winkelbestemming houden. De rest kan een nieuwe bestemming krijgen. 

Foto: NH Nieuws/Paul Tromp

Eigenaar ASR Vastgoed is met de gemeente in overleg over 'herbestemming' van de bovenste etages van het pand waar de afgelopen jaren Hudson's Bay zat. Daarnaast is ASR Vastgoed ook aan het kijken naar een tijdelijke invulling van het leegstaande pand voor wanneer de nieuwe huurders langer op zich laten wachten, dat laat een woordvoerder van ASR aan NH Nieuws weten.

Dit betekent dat de weg vrij is om andere initiatieven onder te gaan brengen in het grote winkelpand. Als ASR had vastgehouden aan de winkelfunctie voor het hele gebouw, dan hadden andere plannen niet door kunnen gaan.

Bibliotheek

De gemeente Haarlem is volgens een woordvoerder van de gemeente met ASR 'serieus aan het onderzoeken' of de centrale bibliotheek in het karakteristieke pand terecht kan. Of dat door kan gaan, heeft vooral te maken met financiën. De bibliotheek kan niet de hoofdprijs betalen, en ASR wil niet al te veel inboeten op huurinkomsten.

Een ander idee is om het Frans Hals Museum in de oude V&D onder te brengen. Ook daarover is wethouder Jur Botter in gesprek met ASR. 

Invulling

Het is volgens de woordvoerder van ASR nog niet te zeggen welke invulling de bovenste etages krijgen of welke winkel(s) op de onderste verdiepingen van het pand komt/komen.

Hudson's Bay zou meerjarige huurcontracten hebben afgesloten en die huur zou dus nog voor jaren zijn doorbetaald. Hoeveel huur ASR nog ontvangt van Hudson's Bay, kan de woordvoerder niet zeggen. "Over financiën of juridische zaken doen we geen mededelingen", zegt hij. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!