Ga naar Content

Spierings gaat Bulgaars voetbalavontuur aan

WAALWIJK - Stijn Spierings zet zijn voetballoopbaan voort bij Levski Sofia. De Noord-Hollander had nog een halfjarig contract bij RKC Waalwijk, maar vertrekt per direct naar Bulgarije. 

Foto: Pro Shots / Niels Boersema

De geboren Alkmaarder speelde in de jeugd van AZ, waar hij tot twee wedstrijden in het eerste team kwam. In 2016 maakte hij de overstap naar Sparta Rotterdam, waarna hij begin 2019 naar RKC verkaste. In Waalwijk kwam Spierings tot 41 officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij veertien keer en gaf hij elf assists.

Eind mei scoorde hij nog twee belangrijke doelpunten in de allesbeslissende wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in de finale van de play-offs. Hiermee had de middenvelder een belangrijk aandeel in de promotie van RKC naar de eredivisie.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Trainingkamp
RKC probeerde Spierings te overtuigen de rest van het seizoen in Waalwijk te blijven, maar zijn vertrek bleek niet tegen de houden. Afgelopen week ging hij al niet mee met de Waalwijkers op trainingskamp in Portugal, wat een voorbode voor zijn transfer naar Bulgarije bleek te zijn. Levski Sofia staat op dit moment tweede in de Bulgaarse competitie met vijf punten minder dan koploper Ludogorets.

Lees ook