Start van hoofdcontent

Sport

nl

Telstar-speler McGuane bereikt persoonlijk akkoord met Engelse club

13 januari 2020, 13.21 uur · Aangepast 13 januari 2020, 14.36 uur · Door Redactie

VELSEN-ZUID - Het is zeer onwaarschijnlijk dat Marcus McGuane nog te zien zal zijn in het shirt van Telstar. De middenvelder is persoonlijk rond met een ploeg uit Engeland. Deze club is momenteel in gesprek met de Velsenaren over een akkoord. 

Pro Shots / Remko Kool

Het nieuws van de aanstaande overstap komt niet uit de lucht vallen. De Engels-Ierse McGuane was al een tijdje in Engeland om met clubs om de tafel te gaan.

Afspraak met de club
De afspraak met Telstar was dat, als de onderhandelingen spaak zouden lopen, hij maandag weer bij de Witte Leeuwen zou aansluiten. "Hij is niet terug in Velsen-Zuid, want hij heeft persoonlijke overeenstemming bereikt met een club", vertelt Telstar-trainer Andries Jonker aan NH Sport. "Wij zijn met dat team in onderhandeling om er ook uit te komen. In de verwachting dat de clubs er wel uitkomen hebben wij tegen hem gezegd dat hij wel in Engeland kan blijven."

Om welke club het gaat, laat de oefenmeester van Telstar in het midden. "Het is niet aan mij om dat naar buiten te brengen." 

"Hij is niet terug in Velsen-Zuid, hij heeft een persoonlijke overeenstemming bereikt met een club"

Telstar-trainer andries jonker

McGuane wordt door Telstar gehuurd van FC Barcelona. Daarvoor speelde hij in de jeugd van Arsenal. Dit seizoen heeft de twintigjarige middenvelder zestien wedstrijden gespeeld, waarin hij drie assists gaf en zelf één keer het net wist te vinden.