Whatsapp

Sport

Voor Blauw-Wit voelt zege op KZ als bonus

12 januari 2020, 19.54 uur · Aangepast 13 januari 2020, 10.10 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Het Amsterdamse Blauw-Wit heeft de Noord-Hollandse derby tegen Koog Zaandijk verrassend genoeg gewonnen. De wedstrijd eindigde met een stand van 22-17 in het voordeel van de ploeg uit de hoofdstad. "Ik ben echt tevreden over het spel", aldus Gerald Aukes, trainer van Blauw-Wit. 

De Amsterdamse ploeg kan de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. Aukes is zeer tevreden over het resultaat: "Ik ben met name tevreden over hoe het team staat nu."

NH Sport/Edward Dekker

KZ-trainer Dennis Doves trok verrassend genoeg aan het kortste eind. Achteraf was hij kritisch over zijn eigen team, maar had hij ook lovende woorden over voor Blauw-Wit. "Blauw-Wit legde de druk er goed op, dus dat maakt het ook moeilijk om te spelen", aldus Doves. 

Tekst loopt door onder de video

Dennis Doves: "Complimenten aan Blauw-Wit" - NH Nieuws

KZ-speler Alwin Out had de nederlaag tegen het op papier mindere Blauw-Wit totaal niet zien aankomen. "Ik kan niks anders zeggen. Ze waren feller, zaten er beter op. Dat gaat je dan de kop kosten."

Tekst loopt door onder de video

Alwin Out: "Blauw-Wit won verdiend" - NH Nieuws

Gerald van Dijk wist vooraf dat KZ hoger geklasseerd is dan Blauw-Wit. Ze moesten dus scherp aan de wedstrijd beginnen om een kans te maken. "Ik wil niet zeggen dat ze te goed voor ons zijn, maar dit voelt zeker als bonuspunten", aldus de speler van Blauw-Wit.

Tekst loopt door onder de video

Gerald van Dijk: "We zijn een ploeg om rekening mee te houden" - NH Nieuws

Whatsapp