Whatsapp

Zaanstreek-Waterland

Reizigers reageren verontwaardigd op compleet zilver gespoten trein: "Belachelijk"

12 januari 2020, 11.30 uur · Aangepast 12 januari 2020, 18.14 uur · Door Redactie

WORMERVEER - De NS-trein die deze week op station Wormerveer compleet zilver is gekleurd door vandalen, zal uit de dienst moeten worden gehaald om te worden schoongemaakt. Reizigers op het station hebben geen goed woord over voor de actie: "Blijf met je poten van andermans spullen af!"

Mediapartner ZaanTV sprak enkele verbaasde reizigers, die hun ogen zelf ook niet konden geloven bij het aanzicht van het doorgaans geelblauwe gevaarte. "Toen wij jonger waren, had je dat allemaal niet, deze agressie", zegt een vrouw.

Kunstvorm

"Ik vind het jammer dat de vandalen een nieuwe kunstvorm zo eigenlijk in een kwaad daglicht zetten", vertelt een man. "Graffiti is in New York ontstaan als een kunstig iets, daar heeft dit weinig mee te maken. Dit is vandalisme."

Tekst loopt door onder foto

De verdachten hebben waarschijnlijk het hek bij het station opengebroken: de vele spuitbussen die bij het station liggen, verraden dat de trein waarschijnlijk aan de achterzijde van het station is overgekleurd. In het weekend wordt dat stuk namelijk vaak als een rangeerterrein gebruikt en is er nauwelijks toezicht.

De NS heeft de politie ingeschakeld en laat weten dat de schade op de daders zal worden verhaald, zodra zij gevonden zijn.

Whatsapp