Ga naar Content

Zo verliep de 48e editie van de Egmond Halve Marathon

Hardloopliefhebbers konden het nieuwe jaar vandaag fris beginnen met de 48e editie van de Egmond Halve Marathon. Bekijk hier de race terug in een kleine twee minuten!

Foto: Halve marathon van Egmond

Bashir Abdi, de Belgische atleet van Somalische afkomst, won de race met een tijd van 1.08.22. Bij de vrouwen won Tsehay Gemechu, door na 1.20.28 te finish te passeren. NH Nieuws maakte een sfeerimpressie: 

Tekst loopt door onder tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Voor de vrouwelijke toplopers valt het startschot om 12.16 uur; de mannen vertrekken negen minuten later. Uiteraard zenden we niet alleen de wedstrijdloop uit. Tot 14.30 uur komen ook duizenden recreatieve lopers voorbij. Ook zij gaan op het strand het gevecht aan met de krachtige zuidwesten wind.

Verraderlijke klimmetjes

Het parcours voert zeven kilometer over het strand en leidt de lopers dan via de duinen in noordelijke richting weer terug naar Egmond aan Zee, waarbij er in het laatste stukje nog enkele verraderlijke klimmetjes zitten. 

Hieronder een uitgebreide samenvatting van de halve marathon. Edward Dekker doet het wedstrijdcommentaar. Je presentator is Erik-Jan Brinkman. 

200112 HALVE MARATHON COMPILATIE WMT - NH Nieuws

Zaterdag reden ruim drieduizend mountainbikers de strandrace Egmond-Pier-Egmond. NH Sport maakte onderstaande samenvatting.

Samenvatting wedstrijd mannen Egmond-Pier-Egmond - NH Sport/Edward Dekker

Lees ook