Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Rijbewijsloze Wormerveerder (17) voor derde keer betrapt: auto van broer ingenomen

12 januari 2020, 08.39 uur · Door Redactie

Een 17-jarige Wormerveerder heeft zijn volwassen broer iets uit te leggen. De jongen werd vrijdag voor de derde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs, waarop de auto in beslag werd genomen. Dat voertuig staat echter op naam van zijn broer. 

AdobeStock

De politie Zaanstreek schrijft op Facebook dat de volwassen broer na de eerste twee overtredingen was gewaarschuwd. Nadat de politie zijn broertje eerder had betrapt, was hem tot twee keer toe gevraagd te voorkomen zijn minderjarige bloedverwant nogmaals achter het stuur van zijn wagen zou kruipen. 

Blijkbaar had hij onvoldoende voorzorgsmaatregelen genomen, want opnieuw werd de 17-jarige betrapt. "Als wij drie keer een persoon betrappen op het rijden zonder rijbewijs nemen wij op last van de Officier van Justitie de personenauto in beslag", licht de politie. 

'Vernietigen of verkopen'

Overigens hoeft de volwassen broer er niet van uit te gaan dat hij zijn auto nog terugziet. "Doel hiervan [inbeslagname, red] is om de personenauto niet meer terug te geven maar te vernietigen of te verkopen." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!