VZV verslaat koploper VOC na bloedstollende handbalderby

'T VELD - VZV heeft voor een grote verrassing gezorgd door in eigen sporthal ongeslagen koploper VOC de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen. Na een zinderende derby was het de formatie van trainer Rolf Schulte die uiteindelijk aan het langste eind trok: 30-26.

Voorafgaand aan het duel had de Amsterdamse koploper VOC 27 punten verzameld, terwijl nummer drie VZV uit 't Veld op 24 punten stond. Na een gelijkopgaand begin, waarin de bezoekers een voorsprong pakten van 5-7, begon de VZV-machine te draaien. Aan de hand van Kim Molenaar - goed voor vier doelpunten in de eerste helft - nam de ploeg van Schulte een 15-11 voorsprong bij de rust.

VOC kwam na de pauze terug in de wedstrijd en de ploeg uit Amsterdam bracht de marge mede door Zoë Sprengers (acht doelpunten in totaal) terug tot een doelpunt. VZV leek de wedstrijd uit handen te geven nadat het verschil tot 25-24 constant een doelpunt bleef. De 27-24 van Djazzmin Trabelsi zorgde echter voor opluchting bij de gastvrouwen, waardoor VOC meer risico moest nemen om nog minimaal een punt uit het vuur te slepen. Dat lukte niet en door twee treffers van Jane Kramer in de laatste minuut kon het feest in sporthal 't Zijveld losbarsten. De ploeg uit 't Veld staat na deze overwinning nog maar een punt achter de Amsterdamse koploper VOC.