Start van hoofdcontent

Haarlemmermeer

NL
V

Nieuw-Vennep overspoeld door geldzoekers na Postcode Loterij

11 januari 2020, 16.09 uur · Aangepast 11 januari 2020, 22.40 uur
Door Redactie · Foto: NH Nieuws

Nieuw-Vennep wordt overspoeld met aanbiedingen en bedelaars nadat er op een postcode in het dorp 58 miljoen is verdeeld van de Postcode Loterij. De geldzoekers weten de winnaars op alle mogelijke manieren te vinden.

"Ja, belachelijk eigenlijk", aldus een bewoonster. "Zodra er ergens geld te vinden is, komen ze bedelen." En ze werken snel, een dag na de bekendmaking liepen er al donateurs door de straten. Ook krijgen de Nieuw-Vennepers een lading e-mails en brieven met 'hele lucratieve aanbiedingen'.

"Ook bedelaars, donateurs en weet ik niet wat voor mensen, komen op ons af", vertelt een vrouw. De bedelaars gebruiken een veelvoud aan redenen, aldus een buurvrouw: "Je kan het zo gek niet bedenken: verwaarloosde kinderen, mishandeling. Van alles."

Nepbrief Rabobank

Gisteren kregen een aantal bewoners ook een nepbrief van de Rabobank in de bus. Oplichters vroegen om de bankgegevens van bewoners.

Op alle mogelijke manieren weten de geldzoekers de bewoners te vinden. - NH Nieuws

Agressief

De geldzoekers zijn, volgens de buurt, ook niet altijd makkelijk af te wijzen: "Zo had ik laatst een student aan de deur die vroeg of ik kaartjes wilde kopen. Ik weet niet eens meer waar het voor was, ik kreeg ze gelijk in mijn handen gedrukt. Daarna bleef hij zich agressief opdringen. Maar alleen de kaartjes waren niet genoeg, ik moest nog veel meer van hem kopen."