Ga naar Content

Bezoekersrecord voor Westfries Museum, bijna 30 procent meer dan in 2018

HOORN - Het Westfries Museum heeft in het afgelopen jaar 54.000 bezoekers gehad. Een record voor het museum in Hoorn, en dat in het jubileumjaar van de Gouden Eeuw. Het aantal bezoekers is vorig jaar met 28,3 procent gestegen ten opzichte van 2018. 

Foto: Westfries Museum/Benno Ellerbroek

In Hoorn en de rest van Nederland werd afgelopen jaar het jubileum gevierd van de Gouden Eeuw. Niet alleen het gebouw van het museum zelf herinnert aan die tijd, ook in het museum werd over deze periode verteld met tentoonstellingen en een virtual reality-productie. Daarnaast werd op de gevel van het museum een videoshow gehouden, die ook veel bezoekers had.

"Het is fijn dat zoveel mensen vorig jaar de weg naar ons museum wisten te vinden, maar we willen ook graag het verschil maken voor mensen voor wie museumbezoek niet vanzelfsprekend is", vertelt directeur Ad Geerdink. "Daarom deelden we in december 4.000 cadeubonnen uit via 12 organisaties. In 2020 zullen we deze ingeslagen weg vervolgen." 

Totaal 95.000 bezoekers

Het schip de Halve Maen, dat nog tot eind maart in Hoorn ligt, trok het afgelopen jaar bijna 20.000 bezoekers aan. Met dit aantal en de bezoekersaantallen van binnen en buiten het Westfries Museum komt het totale aantal bezoekers uit op 95.000. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook