Ga naar Content

Nergens zo weinig huizen verkocht als in de Noordkop: "Klopt niet met ons beeld"

DEN HELDER - Bijna overal in Nederland zijn in 2019 meer huizen verkocht dan in 2018., zo blijkt uit cijfers van NVM Makelaars. Er is echter één wel heel opvallende uitzondering: de Noordkop. In de gemeentes Den Helder en Texel zijn 37,5% minder huizen verkocht ten opzichte van een jaar eerder. 

Foto: NH Nieuws / Cijfers: NVM Makelaars

In het laatste kwartaal van 2019 werden er 41 huizen gekocht in Den Helder en op Texel. In 2018 waren dat er in de laatste drie maanden van het jaar 66. Een daling die bijna nergens anders in Nederland te zien is. Sterker nog: geen enkele andere regio kende een grotere daling, zelfs niet Zuidoost-Groningen (-24,9%) of Zuid-Limburg (-0,4%). 

Wél veel huizen verkocht? 

Helma en Cor Bliek zien als kersverse Jutters een andere tendens. "Dat klopt helemaal niet met mijn beeld. Wij hebben juist gehoord van de makelaar dat er vorig jaar heel veel huizen zijn verkocht in Den Helder en juist aan niet Heldenaren", vertelt Helma. Zij ging afgelopen jaar met pensioen en liet haar kapperszaak en huis in Dirkshorn achter. "We zochten een plaats waar genoeg voorzieningen zijn voor ons met het oog op de toekomst. Zoals een station, bioscoop en genoeg winkels."

Bekijk hieronder waarom de kersverse Jutters voor Den Helder kozen:

NVM DEN HELDER - NH Nieuws

De onlogische daling lijkt ook te botsen met cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek van afgelopen week. Daaruit bleek juist dat de gemeente Den Helder was gegroeid in 2019. Natuurlijk moet er wel rekening gehouden worden dat NVM over koopwoningen praat en mensen natuurlijk ook de mogelijkheid hebben om via een huurwoning in de regio te gaan wonen.

Verklaring

De gemeente Den Helder kon niet direct een verklaring geven voor de grote daling. Wel is toegezegd om de cijfers te onderzoeken en later te komen met uitleg vanaf hun kant. Voor Cor en Helma geldt in ieder geval dat zij niet kunnen wachten tot hun verbouwing klaar is en ze officieel in de stad kunnen gaan wonen. "Met volle overtuiging en enthousiasme gaan we de toekomst tegemoet."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!