Ga naar Content

Ajacied Dest verlaat trainingskamp in Qatar omdat hij zich niet veilig voelt

AMSTERDAM - Sergiño Dest heeft op eigen verzoek het trainingskamp van Ajax in Qatar verlaten. De Amerikaanse international voelde zich niet comfortabel in het oliestaatje vanwege de politieke spanningen in het Midden-Oosten.

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

Ajax zegt op de website het verzoek van Dest (19) te respecteren en heeft hem toestemming gegeven naar Nederland terug te keren. Coach Erik ten Hag: "Hij voelde zich niet comfortabel hier. Het gaat om het welzijn van de speler. Daar houden we rekening mee. Bovendien heeft Dest een lichte blessure. Als hij daarvan is hersteld gaat hij zich met Jong Ajax verder voorbereiden op de tweede seizoenshelft."

Eerder besloot de Amerikaanse voetbalbond deze maand om het trainingskamp naar Qatar te annuleren en in eigen land te blijven. "Vanwege de situatie in de regio daar, hebben we besloten het trainingskamp in januari uit te stellen", aldus de bond. De Amerikanen hebben nu een trainingskamp belegd in Florida. Het plan is om later moment naar Qatar te gaan.

Door de dood van de Iraanse generaal Qassem Soleimani bij een Amerikaanse droneaanval zijn de politieke spanningen in het Midden-Oosten hoog opgelopen.

Behalve Ajax is ook PSV op trainingskamp in Qatar. Vanwege de internationale spanningen houden de clubs contact met de instanties ter plaatse.