Ga naar Content

Politie op zoek naar mannen die door andere mannen werden opgelicht op datingsites

NOORD-HOLLAND - De politie is op zoek naar mannen die slachtoffer zijn geworden van beroving, chantage of afpersing nadat zij via datingsites met een andere man hadden afgesproken.

De politie vraagt in het programma Bureau NH aandacht voor deze zaak en roept slachtoffers op zich te melden. 

Volgens politiewoordvoerder José van Dijk komen er steeds meer aangiftes binnen van mannen die via een datingsite een afspraak maken met een andere man en daarbij worden beroofd, gechanteerd of opgelicht. Het gaat vaak om nepprofielen en de daders willen graag op afgelegen plekken afspreken.

Lees ook

De politie wil graag in contact komen met mannen die dit ook hebben meegemaakt maar zich misschien eerder te veel schaamden om ermee naar buiten te treden.

Roze in Blauw

Speciaal voor deze mensen is er Roze in Blauw, de speciale LHBTI-afdeling van de politie. Jan Martijn Stout, werkzaam bij Roze in Blauw, vertelt dat sommige LHBTI-mensen zich schamen om aangifte te doen. "Dat kan bijvoorbeeld komen omdat de familie en vrienden van het slachtoffer nog niet weten dat deze persoon een andere geaardheid heeft."

Ook hij roept slachtoffers op om naar voren te komen. "Het is altijd belangrijk om melding te doen, want dingen waar we niets van weten, kunnen we ook niks aan doen."

In de tussentijd heeft hij een tip voor mensen die via datingsites willen afspreken: "Doe dat altijd op een neutrale plek, bijvoorbeeld in een café."

🚓 BureauNH
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!