Ga naar Content
Alkmaar

Ondernemers klaar voor druk sportief weekend in Egmond aan Zee

8 januari 2020, 21.00 uur · Aangepast 18 januari 2020, 21.43 uur
Door: Anne Klijnstra · Foto: NH Nieuws

EGMOND AAN ZEE - Met de Egmond-Pier-Egmond strandrace en Egmond Halve Marathon in aantocht wordt het een van de drukste weekenden van het jaar voor Egmond aan Zee. Met vele duizenden sporters en toeschouwers is dat natuurlijk interessant voor de plaatselijke ondernemers. 

"Handenwrijvend zeker, want we proberen er allemaal iets moois van te maken", zegt Richard Kaandorp van Ondernemersvereniging Egmond Actief. "We zetten Egmond op de kaart, op een positieve manier". 

Toegegeven zullen de horecaondernemers meer profiteren dan de winkeliers, "maar alle lopers gaan via de Voorstraat naar de start en weer terug naar de sporthal toe, dus we laten wel ons winkelbestand zien."

Egmondse ondernemers klaar voor druk sportief weekend - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Rein Antoons van Café Restaurant Het Wapen van Egmond heeft extra personeel ingepland en alle voorraden zijn up-to-date. "We zijn er klaar voor en hebben er zin in." De plaatselijke fietsenwinkel verwacht vooral op zaterdag, tijdens de strandrace, extra drukte.

"Bijna iedereen heeft zijn apparatuur op orde, maar wat we wel vaak zien zijn vergeten helmen en schoenen, dus dat is voor ons een gat in de markt", erkent Sandy Dekker van de Bike Shop Egmond. Maar bij de Bike Shop gaat het dit weekend om meer dan de omzet.

Goed doel

Voor het goede doel kunnen strandracers bij de winkel hun zanderige fietsen laten wassen. "We steunen daarmee Brigitte's Heroes. Dorpsgenoten die, na het verlies van hun vrouw en moeder, de Alpe d'Huzes gaan beklimmen. Daar willen we natuurlijk zoveel mogelijk geld voor ophalen."

De Egmond-Pier-Egmond strandrace en de Egmond Halve Marathon zijn dit weekend live te volgen via NH Events en NH Sport.