Ga naar Content

VIDEO: Hilversumse op eigen oprit beroofd van portemonnee

HILVERSUM - Ze beet flink van zich af, maar tevergeefs. Een Hilversumse vrouw werd op 28 oktober op haar eigen oprit beroofd van haar portemonnee. De camera aan haar gevel registreerde dat ze zich kranig verweerde, maar ook hoe de dader er vervolgens alsnog met haar eigendom vandoor ging.

Foto: NH Nieuws

De vrouw komt de bewuste dag rond 19.30 uur aan bij haar woning aan de Schuttersweg, zo is te zien in Bureau NH. Kort nadat ze is uitgestapt, komt er een man op haar af. Hij eist haar portemonnee, maar als ze die weigert af te staan, volgt er een worsteling. Hoewel ze de verdachte een paar keer slaat en schopt, slaagt hij er toch de hand op haar portemonnee te leggen en gaat er vandoor.  

Beter in beeld in supermarkt 

Hoewel de man op de beelden van de camera aan de gevel nauwelijks herkenbaar is, heeft een camera in de Albert Heijn in winkelcentrum Kerkelanden hem eerder die dag beter vastgelegd. Het gaat volgens de politie om een man met een fors postuur van ongeveer 1,85 meter lang en een geschatte leeftijd tussen de 37 en 43 jaar oud. 

Opgelost_BNH - Bureau NH

De man heeft donker haar en droeg de bewuste dag een baardje, een donkere jas en een spijkerbroek met gaten. Hij sprak - volgens het slachtoffer - met een oost-Europees accent, vluchtte na de roof richting het Roland Holst College en stapte daar in een donkergekleurde Golf of Polo, die vervolgens richting de Vaartweg reed. 

Mogelijk werd hij in de supermarkt vergezeld door een handlanger, maar om daar zekerheid over te krijgen komt de politie graag in contact met mensen die hem herkennen. Wie meer weet, wordt gevraagd die informatie te delen via 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

🚓 BureauNH
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!