Ga naar Content

Kerstbomen verbrand op Zandvoorts strand, ondanks opgelaaide discussie

ZANDVOORT - Het strand van Zandvoort was vanavond weer het decor van de traditionele kerstbomenverbranding. Zoals ieder jaar trok het evenement ook nu weer veel publiek. 

Foto: NH Nieuws

Onder begeleiding van de Zandvoortse brandweer zijn de grotendeels door de jeugd opgehaalde feestbomen op een grote stapel gegooid en verbrand. Het feest begon om half acht op de brandplaats bij het Schuitengat.

 

Kerstbomen verbranden op het strand van Zandvoort - NH Nieuws

Hoewel sommige gemeenten de bomen versnipperen en er compost van maken, geven de meeste gemeenten vooralsnog de voorkeur aan de brandstapel. Zo staan er onder meer in Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort kerstboomverbrandingen op de agenda. En die oude traditie brengt vrijwel overal veel mensen op de been. 

Toch laait de kritiek steeds vaker op, vooral omdat er bij de verbranding veel schadelijke stoffen vrijkomen. a Als het aan de Natuur en Milieufederatie ligt, komt hier echt een eind aan. "Deze traditie kan echt niet meer en moet zo snel mogelijk stoppen", aldus Sijas Akkerman van de natuurorganisatie tegen NH Nieuws. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook