Alkmaar

Wéér vrouwen lastiggevallen door naakte man in Castricum: politie start onderzoek

7 januari 2020, 19.42 uur · Aangepast 8 januari 2020, 10.12 uur · Door Jouri Bakker

Whatsapp

CASTRICUM - Opnieuw zijn in Castricum meerdere vrouwen lastiggevallen door een naakte man. Hoewel de politie ook vorige week al enkele meldingen had binnenngekregen, zijn de nieuwe meldingen reden om dieper in de zaak te duiken.  

AT5 / Luuk Koenen
AT5 / Luuk Koenen

"Het had al onze aandacht, maar nu is de politie een onderzoek gestart", tweet wijkagent Jacco Munster. 

Voor zover bekend kreeg de politie vorige week twee of drie meldingen van vrouwen die met een naakte fietser waren geconfronteerd. "Ze is hier midden in de nacht achtervolgd door een naakte fietser", vertelde Paulien Zwikker eerder voor de camera van NH Nieuws over de beangstigende ervaring van haar dochter. 

NH Nieuws

Ook de 23-jarige Yousha Beentjes uit Castricum kwam oog in oog met de man toen ze met een vriendin 's nachts onderweg naar huis was. Toen de meiden even stopten omdat er broekspijp tussen de spaken van een voorwiel was gekomen, kwam de naakte man op hen af. "Een man begon zich met ons te bemoeien en tot onze schrik was hij naakt. Hij zei: 'Geen zorgen, ik trek me alleen op jullie af'." Ook Yousha meldde het voorval bij de politie. 

Horecanacht 

Net als de vrouwen die hem vorige week tegenkwamen, zijn ook de 'jonge meiden' over wie wijkagent Munster schrijft 's nachts met hem geconfronteerd. Dat gebeurde tijdens 'meerdere horecanachten', maar of dat ook in de nabijheid van horeca is gebeurd, is niet bekend. Evenmin is duidelijk of de verdachte zich - net als vorige week - per fiets verplaatste, of in dit geval voor de benenwagen had gekozen.  

De nieuwe meldingen zijn voor de politie in ieder geval aanleiding om intensiever onderzoek te doen. Daarvoor is het van groot belang dat slachtoffers aangifte van openbare schennispleging te doen, laat Munster weten. Wie de man tegenkomt, mag alarmnummer 112 bellen, om zo de kans te vergroten dat hij op heterdaad kan worden betrapt. 

Op herhaling

Voor de vrouwen die vorige week door de naaktfietser werden lastiggevallen, was het al de tweede keer. "Vorig jaar met oud en nieuw is ze ook door hem lastiggevallen, één straat verder", vertelde Zwikker. "Uit een oproep op Facebook blijkt dat deze man behoorlijk actief is in Castricum [...] Doe aangifte, want deze man moet zeker gestopt worden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp