Ga naar Content

Engelse clubs willen McGuane, speler reist af naar Engeland

VELSEN-ZUID - De kans is groot dat Telstar deze winter vervroegd afscheid neemt van Marcus McGuane. De Engelse middenvelder staat in de belangstelling van meerdere Engelse clubs en heeft van de Velsenaren toestemming gekregen om naar Engeland af te reizen om met de clubs te gaan praten. Wanneer McGuane (20) er niet uitkomt met een van de geïnteresseerde clubs, wordt hij komende maandag weer terug verwacht op Schoonenberg. 

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Er zijn zowel clubs uit de Championship als uit de Premier League met concrete interesse in de middenvelder, weet Andries Jonker. "Het zijn goede, grote clubs die concrete belangstelling hebben getoond. Hij heeft er oren naar, dat begrijp ik ook. Nu is het afhankelijk van of hij er met een club uitkomt. Wij hebben hem voor een jaar geleend van Barcelona en ook wij hebben dus recht van spreken in dit geheel. Ik ga met Patrick Kluivert overleggen over hoe wij hierin gaan staan."

Telstar zou een eventuele transfer kunnen blokkeren, aangezien Barcelona geen clausule heeft om McGuane terug te halen. Jonker plaatst echter wel een kanttekening. "Marcus heeft vanaf het eerste moment duidelijk gemaakt dat zijn ambitie uiteindelijk niet bij Telstar ligt. Dat hoort ook zo, als je zo veel talent hebt. Met name in de laatste weken heeft hij uitstekend gespeeld. Als hij dan de kans krijgt om hogerop te komen, begrijp ik dat hij dat wil. Dat geldt voor alle spelers hier. Ze spelen zich voor een minimaal salaris in de kijker en als zij zich sportief danwel financieel kunnen verbeteren, vind ik dat we dat niet kunnen en mogen tegenhouden."

"Wanneer Marcus vertrekt, moeten we wel wat doen"

Andries Jonker

Wanneer McGuane deze winter vertrekt, gaat Jonker er vanuit dat er vervanging voor hem komt. "Dan moeten we wel wat doen, ja. We hadden 26 man en Tuur Houben heeft zijn contract ingeleverd. Dan blijven er nog 25 over. Dat vind ik ook wel het minumum, want we hebben geen tweede team, geen belofteteam en geen Onder 19-team. We moeten wel genoeg spelers hebben om goed te kunnen trainen en het seizoen goed af te kunnen maken. Dus als Marcus vertrekt, vind ik dat we in ieder geval getalsmatig op niveau moeten blijven."

De Graauw

Zijn vervanger heet in ieder geval niet Thomas de Graauw. Hij trainde de afgelopen week een dag mee, maar zal de Telstar-gelederen in de winter (nog) niet komen versterken. "Hij heeft een goede indruk achter gelaten. Ik heb hem verteld dat we volgend seizoen een beloftenteam willen hebben en daar zou hij een kandidaat voor kunnen zijn, maar deze winter sluit hij nog niet aan."

FC Eindhoven

Verdere mutaties in zijn selectie verwacht Jonker op het moment niet. McGuane is de enige speler waar conreet aan getrokken wordt. Komende vrijdag hervat Telstar de competitie tegen FC Eindhoven. Dat duel is rechtstreeks te volgen op NH Radio bij NH Sport.