Ga naar Content

Gerelateerde videos

De kunst van het strandfietsen in vijf tips: zo volbreng je de race Egmond-Pier-Egmond

WIJK AAN ZEE - Zaterdag mogen mensen die graag op het strand fietsen zich weer uitleven in Egmond-Pier-Egmond. Het is dé strandrace van Nederland. Ook Beverwijker Jeroen Scheffer is aanwezig met zijn trainingsgroep.

Foto: NH / Fred Segaar

Scheffer bereidt al langere tijd mensen uit de IJmond voor op de strandrace Egmond-Pier-Egmond en heeft de populariteit van het strandfietsen in al die jaren zien toenemen.

Tot een jaar of tien geleden werd iemand die met een fiets over het strand reed vreemd aangekeken. Tegenwoordig zie je ze meer en meer: mannen, en vrouwen, die met een mountainbike of met een speciale strandbike langs de vloedlijn scheuren.

"Vooral omdat het erg leuk is", zegt Scheffer op het strand van Wijk aan Zee, waar zijn 'pupillen' een laatste test afleggen.

Foto: Fred Segaar/NH Nieuws

Maar het is ook uitermate zwaar. De juiste materiaalkeuze speelt daarom een belangrijke rol. Scheffer licht een tipje van de sluier op: "Rijd op banden zonder profiel, denk om de juiste spanning in de banden en volg het goede spoor. Dan moet het iedereen lukken om Egmond-Pier-Egmond te volbrengen. En, o ja: zorg dat je op gewicht bent. Elke kilo moet je mee torsen."  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!