Ga naar Content

Uithoorn is vuurwerkvandalisme spuugzat: "Jonge kinderen die relschoppen; dat kán niet"

UITHOORN - De vele vernielingen tijdens oud en nieuw in Uithoorn hebben diepe sporen nagelaten in het dorp. Zo kan het niet langer, vinden zowel inwoners als de lokale politiek. 

Foto: Inter Visual Studio

Afgebrande auto's, een totaal vernield busstation en brandweerlieden die gehinderd werden tijdens hun werk: het was tijdens de jaarwisseling niet mis in de plaats. 

Er zijn zoveel méér auto's in de fik gegaan dan vorige jaren dat de gemeenteraad van Uithoorn vanavond een spoeddebat houdt over de gebeurtenissen van de nacht van 31 december op 1 januari. 

Herman Bezuijen van de lokale partij Gemeentebelangen Uithoorn pleitte voor dit spoeddebat. "We hebben in Uithoorn al jaren veel overlast tijdens de jaarwisseling, maar wat er dit jaar is gebeurd slaat echt alles." 

"Dat jonge kinderen in het holst van de nacht relschoppen: dat kán niet"

Burgemeester van Uithoorn

Ook de burgemeester van de plaats Pieter Heiliegers maakt zich boos. "Het vermoeden is dat kinderen van tien á twaalf jaar dit in het holst van de nacht relschoppen. Dat kan niet."

Ter voorbereiding op de vergadering van vanavond, ging hij op bezoek bij geschrokken inwoners die getroffen zijn tijdens de jaarwisseling. "We hebben gesproken over hoe ze de nacht beleefd hebben en ideeën voor een oplossing."

Bekijk hier het hele interview met de burgemeester.  

burgo uithoorn_V2 - NH Nieuws

Naast de gebeurtenissen tijdens de jaarwisseling, kreeg Uithoorn op oudjaarsdag ook een klap te verwerken: een plofkraak bij een winkelcentrum zorgde voor veel schade. 

Het spoeddebat is vanavond. 

Lees ook