Blauw-Wit kansloos onderuit bij LDODK

GORREDIJK - Blauw-Wit heeft niet kunnen stunten op bezoek bij LDODK. De Amsterdamse korfballers gingen met 31-17 onderuit in Sporthal Kortezwaag en blijven daardoor in de onderste regionen van de competitie bungelen.

De thuisploeg liep snel weg bij Blauw-Wit. Na drie minuten spelen keek het team van Gerald Aukes al tegen een 3-0 achterstand aan. Na vier minuten maakte Mike van de Reep de eerste treffer voor Blauw-Wit.

Beide ploegen gingen met 15-8 de rust in. Na de pauze ging het hard, want LDODK maakte vier treffer achtereenvolgend, waardoor het gat inmiddels was opgelopen tot negen punten in het voordeel van de Friezen. Die achterstand konden de Amsterdammers niet meer goed maken, waardoor het een simpele middag voor de korfballers van LDODK werd (31-17).

Onderste regionen
Blauw-Wit blijft na de nederlaag steken op de achtste plaats in de Korfbal League met drie punten uit acht wedstrijden. Komende week zondag (14.30 uur) wacht de ontmoeting met KZ, dat zaterdagavond overtuigend Groen Geel aan de kant zette.