Ga naar Content

Ajax gaat samenwerken met kampioen van VAE

AMSTERDAM - Ajax en Sharjah FC hebben een samenwerkingovereenkomst getekend voor de komende drie jaar . De Amsterdammers gaan de club uit de Verenigde Arabische Emiraten helpen met het ontwikkelen van de jeugdopleiding.

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Voor Ajax betekent dit de volgende club van het wereldwijde netwerk van clubpartnerships. Via de speciaal opgerichte Ajax Coaching Academy (ACA) is de club al langer bezig met het delen van kennis omtrent het opleiden van talent. Dit doet het onder andere met het Chinese Guangzhou R&F FC, waar Giovanni van Bronckhorst afgelopen week werd gepresenteerd als hoofdcoach, Sagan Tosu uit Japan en Sydney FC uit Australië.

Lees ook

'Sterkte jeugdopleiding neerzetten'
“Dit is een volgende stap voor Ajax", stelt algemeen directeur Edwin van der Sar op de website van Ajax. "We zijn verheugd om ons wereldwijde voetbalnetwerk uit te breiden met Sharjah FC, een club die op het gebied van het opleiden van talent hetzelfde voor ogen heeft. Ons doel is om samen een sterke jeugdopleiding neer te zetten, de talenten daar naar een hoger niveau te tillen. Ajax heeft de laatste jaren flinke stappen gemaakt in het delen van kennis op dit gebied. De vraag hiernaar neemt toe, we kijken naar partners die goed bij ons passen. Wij zijn ervan overtuigd die in Sharjah FC gevonden te hebben.”

Sharjah FC speelt in de VAE Liga en werd afgelopen seizoen kampioen. Daardoor speelt de club in de Aziatische Champions League. Op dit moment staat Sharjah opnieuw bovenaan in de competitie.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.