Koog Zaandijk rekent in Zaanse korfbalderby eenvoudig af met Groen Geel

4 januari 2020, 20.31 uur · Aangepast 5 januari 2020, 11.35 uur
Door: Redactie · Foto: NH Sport / Edward Dekker

KOOG AAN DE ZAAN - In een stijfuitverkocht en sfeervol Topsportcentrum De Koog heeft Koog Zaandijk de derby tegen Groen Geel uit Wormer eenvoudig gewonnen : 28-18. De wedstrijd trok 1.250 bezoekers naar de sporthal. Nog nooit waren er zoveel toeschouwers bij een thuiswedstrijd van KZ.

KZ, de nummer vier in de Korfbal League, nam meteen het initiatief tegen laagvlieger Groen Geel. Dat leidde tot een overvloed aan schoten aan de kant van de thuisploeg. Binnen drie minuten was de stand 3-0, maar Groen Geel kwam langzaam in de wedstrijd.

KZ dicteert de wedstrijd
Het was duidelijk dat KZ de bovenliggende partij was, maar door goede spelhervattingen en uitblinker Carlo de Vries kon Groen Geel op gepaste afstand volgen. Het verschil liep echter al snel op, door de indiviuele kwaliteit en scherpe rebounds van KZ.

De eerste helft bood nog niet het verwachte spektakel. Het was vooral KZ dat de touwtjes stevig in handen had en met een 16-9 voorsprong ging rusten.

Dames en heren net zo belangrijk
Opvallend bij KZ was ook tegen Groen Geel dat zowel de heren als de dames de punten maakten, waar het over het algemeen de mannen zijn die de scores op het bord zetten. Met name de dames maakten het verschil bij KZ. Marjolijn Schenk nam vijf treffers voor haar rekening.

De verhoudingen bleven na rust hetzelfde: KZ behield de voorsprong en kon een mak Groen Geel gemakkelijk van zich afhouden. De bezoekers konden niet de gevraagde vechtlust opbrengen en werden daardoor op basis van kwaliteit geklopt. Het teambelang van KZ werd wel duidelijk dat na de 26-16 van Anouk Haars het hele team een punt gemaakt had.

De thuisploeg werd in het tweede bedrijf niet echt meer op de proef gesteld en kon zo de wedstrijd vrij gemakkelijk uitspelen. De teller bleef uiteindelijk steken op 28-18 voor de korfballers van Koog Zaandijk.

Korfbal League
KZ blijft vierde in de Korfbal League met twaalf punten uit acht wedstrijden. Groen Geel deelt de laatste plek met Tempo.  Volgende week gaat KZ bij Blauw-Wit op bezoek dat morgen nog inactie komt tegen LDODK. De Amsterdammers hebben drie punten uit zeven wedstrijden.

Zondag verschijnt bij NH Sport een uitgebreide samenvatting van de Noord-Hollandse korfbalderby.