Ga naar Content

12-jarige jongen neergestoken door leeftijdsgenoot bij Van der Valk-hotel in Hoorn

HOORN - Bij een steekpartij bij hotel Van der Valk aan de Westfriese Parkweg in Hoorn is vanavond een jongen van 12 gewond geraakt. In ieder geval één mogelijke dader is gevlucht. Die jongen was ongeveer even oud als het slachtoffer.

Foto: Inter Visual Studio

Dat zegt een politiewoordvoerder tegen NH Nieuws. De ernst van de verwondingen van het slachtoffer lijken mee te vallen. Hij wordt wel ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. 

Er is een jongen gevlucht; een leeftijdsgenoot van het slachtoffer. Het is niet duidelijk wat hun relatie was en of ze elkaar kenden. 

Op het adres zit een hotel van de keten Van der Valk Hotels & Restaurants, dat pal naast de A7 ligt.

Hotelbezoeker

Volgens een hotelbezoeker was er veel rumoer. "Ik ben nog altijd aan het bekomen. Ik was voor een meeting het hotel net binnengelopen en in een seconden kwamen er allemaal mensen binnen. Alles ging heel snel. Er werden woorden gewisseld en een steek! Voordat ik het besefte was iedereen ook weer weg." 

De man vervolgt: "Iedereen raakte in grote paniek." De hotelgast zegt dat het slachtoffer met zijn handen op zijn borst- en maagstreek zou hebben gedrukt. 

Reactie Van der Valk

Een medewerker van het hotel meldt aan NH Nieuws dat het steekincident absoluut niet in het hotel plaatsvond. Wel zouden de betrokken kinderen eerder op de avond in het hotel zijn geweest. Er zitten namelijk ook een casino en bioscoop in het gebouw, die beiden ook voor niet-hotelgasten te bezoeken zijn. 

Talitha van der Valk van het hotel laat weten aan NH Nieuws: "Het gaat om een groepje hangjongeren dat wij er eerder uit hadden gezet. Zij hadden al een verbod om hier te mogen komen."

Volgens Van der Valk was de steekpartij in een parkje net achter het hotel. 

Er zijn een aantal jongeren meegenomen naar het bureau. Mogelijk waren zij getuige van de gebeurtenis. De politie onderzoekt de zaak.

Skimasker 

Over de dader is een Burgernet-bericht gestuurd. Het zou gaan om een jongen met een donkere huidskleur. Hij draagt een skimasker en een donkere jas met grote witte baan. De politie zegt dat je hem niet zelf mag benaderen, maar moet bellen naar 112.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Foto: Inter Visual Studio