Gemiste penalty in slotseconden kost Koninklijke HFC gelijkspel tegen ex-internationals

HAARLEM - Koninklijke HFC zal zichzelf tegen de kop slaan na afloop van de traditionele nieuwjaarswedstrijd tegen de ex-internationals. In de laatste minuut kreeg HFC de kans om een strafschop te verzilveren, maar doelman Sander Westerveld stopte de bal (0-1).

De Koninklijke HFC had de hele wedstrijd wel recht op een doelpunt. in de eerste helft stond Westerveld, die in totaal acht interlands voor Oranje speelde, op zijn post en pakte een aantal schoten van buiten het strafschopgebied. De grootste kans was voor Krul die de bal voor het intikken had, maar hij werkte de bal in het zijnet.

De ex-internationals kregen via een rush van Simon Tahamata, met zijn 63 jaar de oudste man op het veld, een uitgelezen kans. Zijn wippertje ging voorlangs en een inglijdende John van 't Schip miste de bal door een vervelend polletje. Ook een kopbal van Michael Mols op de paal en een vrije trap van Martijn Reuser vonden geen doel.

Het duel leek na rust lange tijd af te stevenen op een historisch gelijkspel. Nog nooit werd er niet gescoord in een nieuwjaarswedstrijd, maar uiteindelijk kwam acht minuten voor het eindsignaal de doorbraak. Glenn Helder versierde een strafschop en schoot de bal zelf tegen de touwen.

Westerveld sleept overwinning binnen
De oud-internationals leken de wedstrijd simpel uit te gaan spelen, maar in de laatste minuut kon het alsnog fout gaan. Scheidsrechter Ruud Bossen uit Haarlem kende in de slotminuut een penalty toe aan HFC, maar Sander Westerveld pakte de bal klemvast.