Ga naar Content
Haarlem

Haarlemse volkstuinders mogen tot 2025 op vertrouwde plek blijven: "Eindelijk zekerheid"

4 januari 2020, 14.42 uur
Door: Redactie · Foto:

Een grote opluchting voor de tuinders van volkstuinvereniging Ons Buiten. Er is met de gemeente Haarlem een overeenkomst bereikt dat zij in ieder geval tot december 2025 verzekerd zijn van hun vertrouwde plek. En dat lucht op: "Iedereen is blij dat ze niet hoeven in te pakken."

Volkstuinders Ons Buiten tot 2025 op eigen plek: "We hebben nu zekerheid" - NH Nieuws

De volkstuintjes zouden moeten wijken voor woningen, maar dat is nu dus voorlopig van de baan. "Van de zomer waren de geruchten dat we in decemer weg zouden moeten", blikt voorzitter Nico van Steijn terug. "Het is nu januari en we zitten er nog." Dat blijft voorlopig ook zo en daarmee lijkt de rust teruggekeerd. 

"Het is een geweldig resultaat dat bereikt is"

Hans van assema, tuinder

Er waren leden die onrustig werden van de onzekerheid en er waren spanningen tussen verschillende tuinders. De lucht is inmiddels geklaard en alle leden zijn ontzettend blij met de zekerheid die ze nu gekregen hebben.

"De blijdschap is heel erg groot", aldus tuinder Hans van Assema. "Het is een geweldig resultaat dat bereikt is, want we kunnen nu voorlopig blijven zitten met kans dat het tot in de lengte van dagen gecontinueerd wordt." Ook Jan Voulon, die al 35 jaar een tuintje heeft is dolblij dat hij zijn favoriete hobby niet kwijtraakt. "Ik ben blij dat het verlengd is allemaal", vertelt hij. "Nou hebben we dus zekerheid." 

Foto: