Ga naar Content

Hertenkamp Enkhuizen vandaag 'stiekem' al geopend: "Aanwinst voor Enkhuizen"

ENKHUIZEN - Terwijl de voorbereidingen voor de officiële opening op 18 april nog in volle gang zijn werden vanochtend 'stiekem' de deuren van het bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen al geopend. "We zijn heel blij dat we weer geopend zijn", vertelt Hans Metten aan WEEFF.

Foto: Hans Metten

Bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen is sinds begin dit jaar de nieuwe naam van MEC De Witte Schuur, op het Wilhelminaplantsoen in Enkhuizen. Het Hertenkamp maakt een omslag van een centrum voor milieu- en natuureducatie naar een bezoekerscentrum met een heemtuin, hertenweide, kinderboerderij en schooltuinen. 

"We zijn al heel lang in voorbereiding op de opening", laat beheerder Hans weten. "De tweede fase, met onder meer het veilig maken van bestrating en van het hekwerk, is vlak voor Kerst gestart. Hoewel er nog genoeg gedaan moet worden, zijn we blij en ook opgelucht dat we weer open zijn. We hebben eerder gezegd dat we vandaag de deuren gewoon open gooien en wel zien wat er gebeurt."

Positieve reacties

Het bericht dat de deuren vandaag geopend zouden zijn van het nieuwe Hertenkamp was bij enkele Enkhuizers al bekend. Vanmorgen kwamen een aantal nieuwsgierigen dan ook een kijkje nemen. "Ik denk dat we deze ochtend zo'n twintig bezoekers hebben gehad", zegt Hans.

"We hebben allemaal positieve reacties ontvangen", gaat Hans verder. "Eén van de opmerkingen die we kregen was dat het Hertenkamp een aanwinst voor Enkhuizen is. En ook kinderen hebben hier in de theetuin al gespeeld en getekend. Hun ouders zeggen dat ze hier een welkome huiskameromgeving hebben."

Tot de officiële opening op 18 april worden er nog werkzaamheden uitgevoerd om het hele Hertenkamp gereed te maken. De theetuin in het Wilhelminaplantsoen is vanaf vandaag drie dagen per week geopend. Op termijn is het de bedoeling om dit steeds meer uit te breiden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!