Ga naar Content

De ambitieuze groene droom van Franke: "Alle CO2 ter wereld de lucht uit trekken"

Alle CO2 ter wereld de lucht uit trekken, om te beginnen in Haarlemmermeer en Noord-Holland. Franke van der Laan heeft grootste ambities voor zijn stichting M.E.E.R. Groen. 

 

Foto: NH Nieuws

"Dit zijn de eerste boompjes die ik vandaag uit de grond heb getrokken. Dat zijn zaailingen uit de natuur." Franke tilt een verzameling takken op. De zaailing en een flinke dosis burgerparticipatie staan centraal in de droom van Franke. Maar dat zijn grootste plan wel echt héél véél handen nodig heeft, beseft hij zelf ook.

Klimaatbos

"We moeten het zelf doen. Met zo veel mogelijk vrijwilligers de zaailingen uit tuinen halen en dan overal planten: in wegbermen, op velden en in Parken. Zo ontstaat er een klimaatbos. Als je dat wereldwijd uitrolt kan je honderden miljoenen hectaren klimaatbos maken."

Tekst gaat verder onder de video:

200102_1740_STRIJDERS_AFL14_SUBS_V01_NHlogo - NH Nieuws

Met zijn stichting M.E.E.R. Groen wil de Hoofddorper in ieder geval zelf het goede voorbeeld geven. M.E.E.R. Groen beheert verschillende groenprojecten met behulp van honderden vrijwilligers. Deze winter nog wil Franke honderd hectare klimaatbos in de Haarlemmermeer aanleggen met zijn zaailingen.

Lees meer

En daarna? "Duizend hectare in Noord-Holland, honderdduizend hectare in Nederland en een miljoen hectare in Europa." Franke steekt triomfantelijk een duim in de lucht. "Let maar op, over twintig jaar hebben we het voor elkaar."

Tekst gaat verder onder de podcasts:

Podcast 
Alle afleveringen van Strijders kan je vinden via Spotify, iTunes of een andere podcastapp. Iedere vrijdag komt een nieuwe aflevering online, die je kan downloaden zodat je hem kan luisteren op het moment dat het jou uitkomt.

Volgende week aflevering 15 met Marja Baas, oprichtster van MYOMY do goods, die eerlijke tassen maakt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!