Ga naar Content

Avonturier Daan Klinkenberg verruilt Finland voor Noorwegen

ÅLESUND - Daan Klinkenberg speelt vanaf volgend seizoen in het shirt van het Noorse Aalesunds FK. De Beinsdorper speelde dit seizoen nog voor het Finse FC Inter Turku, maar zal vanaf volgend seizoen uitkomen op het hoogste niveau van Noorwegen.  

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Het voetbalseizoen in Finland en Noorwegen is iets anders dan in Nederland. Ze spelen daar vanaf maart tot december en gaan dan ook door in de zomer. In verband met de kou ligt het voetbal daar de overige maanden stil. Afgelopen seizoen eindigde Aalesunds op de eerste plek van het tweede niveau van Noorwegen, waardoor het promotie naar de Eliteserien afdwong.

Stap omhoog

Klinkenberg maakte afgelopen seizoen indruk in Finland, waarmee hij een overstap naar Noorwegen verdiende. "Ik voelde dat een stap omhoog mogelijk was en dat is Aalesunds. De club en de supportersaantallen zijn groter. Het leeft allemaal veel meer daar in Noorwegen", vertelt de voormalig speler van FC Volendam. 

"Het zal in het begin wel even aanpoten worden denk ik"

Aalesunds-speler Daan klinkenberg

Dat voetbal in Noorwegen meer leeft, betekent ook dat het niveau van de competitie hoger ligt. Klinkenberg is zich daarvan bewust: "Het is een fysieke competitie, de trainingsarbeid zal een stuk zwaarder zijn dan in Finland. Ik denk dat het niveau van de spelers ook een stuk hoger ligt. Dus het zal in het begin even aanpoten worden denk ik. Maar ik denk dat ik wel een completere speler zal worden daardoor", aldus de nieuwe aanwinst van Aalesunds FK. 

Lees ook