Ga naar Content

Wachten duurt lang: recordvertragingen voor TUI-vluchten naar Schiphol

SCHIPHOL - Twee TUI-vluchten naar Schiphol voeren de lijst aan van vluchten die in 2019 de meeste vertraging opliepen. Passagiers van deze vluchten kwamen maar liefst tweeënhalve dag later op Schiphol aan dan gepland.  

Foto: AdobeStock

Bovenaan de lijst staat de vlucht van Funchal op Madeira naar Schiphol, van 2 mei 2019. Vanwege een technisch mankement kwam vlucht OR690 60 uur en 19 minuten later dan gepland aan op Schiphol.  

Curaçao

Een paar maanden eerder, op dinsdag 22 januari, bleef een TUI-toestel op Curaçao aan de grond. Ook daar lag een technisch probleem aan ten grondslag. Uiteindelijk zetten de bijna driehonderd passagiers 60 uur en 5 minuten later dan gepland voet op Nederlandse bodem. 

Lees ook

Overigens is het aantal vertraagde vluchten het afgelopen jaar met twintig procent gedaald ten opzicht van een jaar eerder. Ook het aantal geannuleerde vluchten is met 21 procent flink teruggelopen, blijkt uit cijfers die BNR Radio heeft opgevraagd bij claimorganisatie EUclaim.

Weinig slechtweerdagen

Volgens EUclaim is de daling gedeeltelijk toe te schrijven aan het relatief grote aantal stakingen in 2018. Ook de weersomstandigheden speelden een rol. Vanwege het beperkte aantal dagen met slecht weer en/of mist liepen relatief weinig vluchten als gevolg daarvan vertraging op. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!