Ga naar Content

Tevredenheid over verloop vreugdevuur in Opperdoes

OPPERDOES - "Het is heel rustig en veilig verlopen", aldus een woordvoerder van de gemeente Medemblik, over het Opperdoezer vreugdevuur van 31 december. Ook de burgemeester heeft een kijkje genomen en vond dat het prima verliep. 

Foto: NH Nieuws / Chantal Bos

Het vreugdevuur werd op oudejaarsdag om 14.00 uur aangestoken en om 19.00 uur geblust. De brandweer kwam al vroeg in de avond langs om het vuur de blussen, op aanvraag van de gemeente. Volgens een woordvoerder was dit niet omdat het vuur uit de hand liep op dat moment, maar omdat het 'de verwachte tijd was om te blussen'. 

De gemeente bevestigt aan NH Nieuws dat 'paniek' niet de reden was voor het blussen, maar dat dit simpelweg werd besloten na overleg met de veiligheidsdiensten. 

Goede sfeer

Het vreugdevuur is oudejaarsdag voor het eerst zeer nauwlettend in de gaten gehouden. Er hing een beveiligingscamera en er liep extra toezicht rond. Aanleiding hiervoor was het feit dat het vreugdevuur vorig jaar wel uit de hand liep, en onder andere hulpverleners toen werden bekogeld met vuurwerk. 

Burgemeester Frank Streng van Medemblik kwam deze editie daarom ook hoogstpersoonlijk een kijkje nemen. "De sfeer is goed, dus ik hoop dat het zo blijft. We willen de traditie graag in stand houden."

De gemeente gaat net als elk jaar ook deze editie evalueren. Naar aanleiding daarvan wordt een aanpak bepaald voor dit jaar. 

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessant foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!

Lees ook