Start van hoofdcontent

Haarlemmermeer

NL
V

Uithoorn geteisterd door branden: brandweerlieden bekogeld met vuurwerk

1 januari 2020, 08.46 uur · Aangepast 1 januari 2020, 09.07 uur · Door Redactie

UITHOORN - Er waren maarliefst vier branden in Uithoorn vannacht: drie auto's zijn verwoest en er was een brand bij een buurthuis. De brandweer werd tijdens het blussen daarvan bekogeld met vuurwerk. 

Inter Visual Studio

Bij buurtcentrum Het Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan brak rond half zeven een brand uit.

Bekogeld

De brandweerlieden werd tijdens het blussen bekogeld met vuurwerk, zegt een getuige tegen NH Nieuws. 

Dit wordt bevestigd door een woordvoerder van de Brandweer Amsterdam-Amstelland. "Het werk werd ze inderdaad moeilijk gemaakt." Er raakte niemand gewond. Het is niet duidelijk of er aangifte is gedaan. De politie is wel op de hoogte; die zijn nog geen verdachte op het spoor. 

Tekst loopt door onder de foto. 

Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

Er zijn ook meerdere auto's afgebrand in de plaats. Ook daarbij zou de brandweer tijdens het blussen zijn bekogeld met vuurwerk. 

Vuurwerk in auto

Rond 21.00 uur brandde de eerste auto af aan het Zijdelwaardplein. Hoe de brand ontstond is niet bekend. Getuigen meldden dat er mogelijk vuurwerk in de auto lag. 

Tekst loopt door onder de foto. 

Inter Visual Studio

Een paar straten verderop (aan de Anna Blamanlaan) vatten rond tien uur meerdere auto's vlam op aan de Anna Blamanlaan. De brand is vermoedelijk aangestoken. Een getuige meldt dat de brandweer werd bekogeld met vuurwerk. 

Tekst loopt door onder de foto. 

Inter Visual Studio

Tot slot ging het na middernacht mis aan de Oldenbarneveldlaan. Daar is ook een auto uitgebrand. Er is mogelijk opzet in het spel. 

Inter Visual Studio / Vivian Tusveld