Ga naar Content

Groene stellage voor Hilversums station komend voorjaar al klaar

HILVERSUM - De bouw van de grote stellage voor het station van Hilversum gaat komende maand van start. Het bouwsel, dat de naam 'De Kwekerij' heeft gekregen, wordt komend voorjaar opgeleverd.

Foto: Google Streetview

De Kwekerij is - kort gezegd - een grote stellage waar 'ruimte is voor ontmoeten, ondernemerschap en evenementen'. Het hele plan moet voor meer reuring gaan zorgen voor het station.

De stellage heeft straks een aantal ruimtes, die onder meer kunnen worden gehuurd door ondernemers. Het plan is dat er een koffietentje komt en een restaurantje om eten af te halen. Ook kunstenaars kunnen een plekje huren. Belangstellende bedrijven kunnen zich bij Hilversum Marketing melden.

Tijdelijke plek

De komst van De Kwekerij is slechts tijdelijk, voor ongeveer drie jaar. Het stationsgebied, en dus de plek van de stellage, wordt later definitief onder handen genomen. Het plan is dat De Kwekerij op andere plaatsen in Hilversum kan terugkeren.

Foto: Hilversum Marketing

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!