Ga naar Content

AZ-trainer Slot blikt terug: "Het is terecht dat we zoveel complimenten krijgen"

ALKMAAR - De voetballers van AZ liggen bij te komen op een tropisch strand of brengen tijd door met familie en vrienden. En dat kunnen ze doen met een tevreden gevoel. De Alkmaarders staan in de eredivisie op plek twee en straks mogen ze een vervolg geven aan de Europa League en KNVB-beker. Trainer Arne Slot en aanvoerder Teun Koopmeiners kijken uitgebreid terug naar afgelopen maanden. "Er is geen enkel punt gestolen op basis van het veldspel."

Teun Koopmeiners is deze winterstopperiode op safari met zijn vriendin in Tanzania en later nog een paar dagen op het strand van de eilandengroep Seychellen. Trainer Arne Slot brengt vooral tijd door met zijn familie in het oosten van ons land. Allebei hielden ze een kleine kater over aan de nederlaag tegen Sparta, maar verder kijkend dan de wedstrijd in Rotterdam zijn ze vooral tevreden. Koopmeiners: "We horen in de top twee van de competitie."

Arne Slot en Teun Koopmeiners over de seizoensstart - NH Nieuws

Bekijk de video hierboven over de seizoensstart.

"Op dat moment besefte ik nog niet dat het zoveel impact zou hebben"

AZ-trainer ARne Slot

Arne Slot en Teun Koopmeiners over het ingestorte dak - NH Nieuws

Slot en Koopmeiners reageren in bovenstaande video op de periode van het ingestorte dak.

Arne Slot en Teun Koopmeiners over de grote wedstrijden - NH Nieuws

AZ deed het in de eerste seizoenshelft uitstekend in de belangrijke wedstrijden. Zo versloegen de Alkmaarders de traditionele top drie zeer overtuigend. "Het is terecht dat we als totale organisatie heel veel complimenten krijgen", aldus Slot.

Bekijk hierboven de gesprekken met trainer en aanvoerder over de grote wedstrijden.

Door de uitstekende prestaties stonden veel AZ'ers in de spotlights. Vooral Myron Boadu en Calvin Stengs ontvingen lovende kritieken. Beide aanvallers kregen dan ook begin november een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Koopmeiners: "Ik denk dat er niks mooiers is voor die jongens om daar als beste vrienden te debuteren."

Arne Slot en Teun Koopmeiners over de internationals - NH Nieuws

Bekijk hierboven de reacties van Slot en Koopmeiners op de kersverse internationals.

Niet alleen Boadu en Stengs debuteerden voor de nationale ploeg, Pantelis Hatzidiakos deed dat voor Griekenland. "Ik merkte aan hem dat het hem heel veel deed", zegt Slot over het moment dat hij Hatzidiakos vertelde dat hij geselecteerd was voor het nationale team van Griekenland.

Arne Slot en Teun Koopmeiners over het einde van de 1e seizoenshelft - NH Nieuws

Bekijk de video hierboven over het einde van de eerste seizoenshelft.

AZ hervat de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd op 18 januari tegen Willem II. Daarvoor gaan de mannen van Slot eerst op trainingskamp naar Spanje. Uiteraard zal NH Sport daar ook uitgebreid verslag van doen.