Noordkop & Texel

NL
V

Snelheid Oosterterpweg gaat 20 kilometer per uur omlaag om weg veiliger te maken

31 december 2019, 12.13 uur · Door Carina Gutker

WIERINGERWERF - Om de Oosterterpweg in Wieringerwerf veiliger te maken, gaat de maximumsnelheid daar volgend jaar met 20 kilometer per uur omlaag: van 80 naar 60. De weg wordt hiervoor aangepast, de werkzaamheden beginnen over twee weken.

Google Streetview

Het probleem zit nu met name in het fietspad: dat wordt als uitwijkmogelijkheid gebruikt door automobilisten. Ook worden de bermen van de weg regelmatig kapot gereden door landbouw- en transportverkeer, wat onveilige situaties oplevert voor fietsers. 

Maatregelen

Dat moet anders, vindt de gemeente. In 2020 worden er daarom maatregelen genomen. De maximumsnelheid van de weg gaat omlaag van 80 naar 60 kilometer per uur. Daarvoor moet wel de weg worden aangepast. De belijning en bebording veranderen, uiteraard, maar er komt ook een plateau op de kruising van de Zeugweg en de Oosterterpweg. Er komen scheidingsbanden tussen het fietspad en de hoofdrijbaan en aan de zijkant van de weg komen grasbetontegels. Die moeten voorkomen dat de berm weer wordt stukgereden.

Waterleiding

Deze werkzaamheden starten begin april. Het is echter noodzakelijk om eerst de waterleiding onder het fietspad te vervangen, dus dat doet waterleidingsbedrijf PWN vanaf 13 januari. Tijdens de werkzaamheden is de weg geheel of gedeeltelijk afgesloten voor verkeer.

Begin mei moeten de werkzaamheden zijn afgerond.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!