Ga naar Content
West-Friesland

Gelukkig nieuwjaar! Hier in West-Friesland kun je vandaag een nieuwjaarsduik nemen

1 januari 2020, 07.00 uur
Door: Sander Huisman · Foto: NH / Dennis Mantz

WEST-FRIESLAND - Als je een beetje bent bekomen van de oliebollen en glazen champagne, of juist nog niet, kun je vandaag natuurlijk een traditionele nieuwjaarsduik nemen. Dat kan in West-Friesland op verschillende plaatsen. Hier kun je het ijskoude water in rennen.

Bovenkarspel - Streekbos

Voor de negende keer wordt in het Streekbos in Bovenkarspel een nieuwjaarsduik gehouden. De opbrengt gaat dit jaar naar het goede doel, namelijk Inloophuis Pisa in Hoorn. De inschrijving begint om 12.00 uur. DJ Oscar Lumi geeft om 13.30 uur het startschot.

Enkhuizen - Enkhuizerzand

Al 's morgens vroeg starten de gravers in het Enkhuizerzand om een geul van 1,70 meter diep en 40 meter lang te graven, zodat de nieuwjaarsduik weer plaats kan vinden. De nieuwjaarsduik in Enkhuizen wordt voor de negentiende keer georganiseerd. Inschrijven kan vanaf 12.30 uur bij recreatiebad Enkhuizerzand en de start is om 13.30 uur.

Hoorn - Julianaplantsoen

De grootste gratis nieuwjaarsduik van West-Friesland vindt al jaren plaats op het schelpenstrandje van Hoorn. In het Julianapark kun je vanaf 13.30 uur met z'n allen het koude water in duiken. Grondlegger van deze duik is Horinees Wilfred Pennekamp.

Medemblik - Vooroever

De nieuwjaarsduik in Medemblik start om 14.00 uur op het strand van de Vooroever. De start is bij het terrein van zeilschool Bestevaer. De inschrijving begint om 13.30 uur en de opbrengsten gaan naar Stichting MirandaMania. Deze stichting haalt geld op voor mensen met Melanoomkanker en hun familie en naasten.

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessant foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!