Ga naar Content

Gelukkig nieuwjaar! Hier in 't Gooi kun je vandaag een nieuwjaarsduik nemen

HUIZEN - Als je een beetje bent bekomen van de oliebollen en glazen champagne, of juist nog niet, kun je vandaag natuurlijk een traditionele nieuwjaarsduik nemen. Dat kan in 't Gooi op verschillende plaatsen. Hier kun je het ijskoude water in rennen. 

Foto: Rob Wakker

Op het strand van Muiderberg kun je vandaag om 12.00 uur een verfrissende plons nemen. Verwacht wordt dat veel deelnemers een duik in het IJmeer nemen. Onder hen ook burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren, die zich vorig jaar ook al waagde aan de ijskoude duik.

Drie kwartier later wagen ook bewoners van Ankeveen zich aan een nieuwjaarsduik. Voor de deur van Café 't Wapen van Ankeveen rennen waaghalzen om 12.44 uur de Ankeveense Plassen in. 

Nog een duik

Deelnemers van de nieuwjaarsduik in Huizen hebben iets langer om hun roes uit te slapen. Daar nemen deelnemers om 15.00 uur pas een nieuwjaarsduik. Voorafgaand aan de koude duik wordt eerst een warming up gehouden, als de deelnemers het water uit komen staat er een (hopelijk warm) drankje klaar. 

Ook in Blaricum wordt een nieuwjaarsduik gehouden. Die is pas komende zondag. Vorig jaar deden daar 250 deelnemers mee. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!