Haarlem

NL
V

Gezochte brandstichter auto Haarlem heeft mogelijk zelf verbrande voeten

28 december 2019, 16.32 uur · Aangepast 28 december 2019, 17.25 uur
Door Redactie · Foto: NieuwsFoto.nl

HAARLEM - In de nacht van maandag op dinsdag is in Haarlem een geparkeerde auto in de fik gestoken. Mogelijk heeft de brandstichter daarna zelf in brand gestaan.      

Dat zegt de politie in een Facebookbericht. 

De brandstichting gebeurde in de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 december, rond 00:30 uur. Het verwoeste voertuig stond geparkeerd op het parkeerterrein bij voetbalvereniging DSK aan de Jac. Van Looystraat in Haarlem.

Schoenzolen in brand

Na onderzoek van de politie blijkt dat de verdachte mogelijk zelf gewond raakte bij de brandstichting; dit meldde een getuige. "Die zou een man hebben zien wegrennen vanaf het parkeerterrein, terwijl de zolen van zijn schoenen in brand stonden."

Het signalement van die verdachte is als volgt: het zou gaan om een man van ongeveer 1.60 meter lang, gekleed in een donkere jas met een lichte capuchon en hij zou zijn weggerend richting de Van Zeggelenstraat, Allard Piersonstraat.

Voeten

De politie in Haarlem is op zoek naar getuigen. "Wanneer u iemand kent die zonder aanwijsbare oorzaak (brand)wonden heeft opgelopen aan één of beide voeten, dan zouden wij u graag willen spreken", roepen zij op op Facebook. 

"Heeft u onlangs ergens schoenen gezien die zichtbaar beschadigd zijn geraakt door brand, dan zouden wij u ook graag willen spreken."

NieuwsFoto.nl