Zaanstreek-Waterland

NL
V

Man haalt snelle kaarttruc uit en steelt telefoon van klant Purmerendse ondernemer

27 december 2019, 19.39 uur · Aangepast 27 december 2019, 20.01 uur · Door Redactie

PURMEREND - Een filmpje waar een man een telefoon recht onder de neus van Nicolette Braam en haar klant steelt wordt flink gedeeld op Facebook in Purmerend. Nadat Nicolette de bewakingscamerabeelden op Facebook heeft gepost, blijkt de man tot in Limburg herkend te worden.

Telefoondief - NH Nieuws

Het is eigenlijk een heel oude truc. Je loopt met een plattegrond naar iemand toe en vraagt dan de weg. Ondertussen leg je de kaart op een telefoon of portemonnee, en pak je die ongezien op samen met de kaart als je wegloopt.

Nicolette en haar klant hadden de truc snel in de gaten, maar waren helaas alsnog te laat. De man kwam aanzetten met een kaart uit Woerden, maar het ging zo snel dat niemand dat kon zien. "Ik weet niet waar ik ben", zou de man geroepen hebben.

De dief ging er met de telefoon van de klant vandoor. Alles werd gefilmd met een bewakingscamera, en Nicolette heeft de beelden op Facebook gepost in de hoop te kunnen achterhalen wie de man is. 

Ze krijgt ondertussen reacties uit onder andere Julianadorp en zelfs uit Limburg. Nicolette waarschuwt ondernemers: "Kijk goed als er iemand binnenkomt, want je hebt het echt niet in de gaten."