Ga naar Content

Anthony Correia ziet VV Katwijk als schitterende stap omhoog

KATWIJK - Anthony Correia is zeer blij met zijn nieuwe werkgever VV Katwijk. Eerder deze week werd bekend dat de huidig trainer van ODIN'59 de overstap naar de club uit de Bollenstreek maakt. Wel maakt hij nog dit seizoen af bij het team uit Heemskerk.

Foto: Pro Shots/Paul Meima

Correia begon dit seizoen als hoofdtrainer bij ODIN'59. Zijn eerste halfjaar bij de Heemskerkers was gelijk een succes. Het team staat derde in de competitie en haalde de tweede ronde van de KNVB-beker, waar het werd uitgeschakeld door eredivisionist Vitesse. Toen twee weken geleden VV Katwijk belde of hij interesse had om daar met ingang van volgend seizoen hoofdtrainer te worden, was dat dus geen makkelijke keuze. "Het is een lastige beslissing omdat ik dan de club moet verlaten waar ik nu bij zit en een goed gevoel bij heb. Maarja, ik ben ambitieus en Katwijk is een schitterende stap omhoog", vertelt Correia. "Het is een van de mooiste clubs in het amateurvoetbal, misschien wel de mooiste. Toen stond ik wel even met mijn oren te klapperen. Zo'n club, daar zeg je geen nee tegen."

"Het voelt als een soort beloning en bevestiging dat het de goede kant op gaat"

Toekomstig katwijk-trainer anthony correia

De geboren Surinamer speelde zijn gehele professionele voetbalcarrière bij Telstar als verdediger. Naast zijn nieuwe baan als hoofdtrainer bij VV Katwijk heeft hij ook de intentie uitgesproken om nog een jaar actief te blijven als assistent-trainer bij de club uit Velsen-Zuid. "Assistent zijn is erg leerzaam, op eigen benen staan als hoofdtrainer is nog leerzamer. Ik had niet gedacht ik zo snel bij een club als Katwijk terecht zou komen, maar ik ben er enorm blij mee. Het voelt als een soort beloning en bevestiging dat het de goede kant op gaat."

NH Sport maakte in 2015 een reportage toen Correia trainer was bij VVH/Velserbroek.

Anthony Correia als trainer van VVH/Velserbroek - NH Sport/Edward Dekker

Lees ook