Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Haarlemse Dakar-droom komt uit: "Mooi om door de woestijn te rijden met zo'n wagen"

27 december 2019, 08.43 uur · Aangepast 27 december 2019, 12.11 uur · Door Redactie

HAARLEM - Haarlemmer Marcel Vittali’s droom gaat in vervulling, hij mag namelijk meerijden met de beroemdste rally ter wereld: de Dakar Rally. "Dit is echt ongelooflijk, ik heb er geen woorden voor. Ik wil nu, ik wil vandaag vertrekken. Desnoods laten ze mij de auto’s alvast wassen."

Marcel is binnen het Haarlemse een bekende verschijning met zijn eigen grote terreinwagen. Van kinds af aan speelt hij maar met één type auto: de Jeep. Andere type auto’s konden de kleine Marcel niet beroeren.

Met zijn voorliefde voor de 4x4 ontstond ook zijn liefde voor de rally Parijs-Dakar: "Ik ben weg van die rally. Het is zo ontzettend mooi om door de woestijn te rijden met zo’n wagen", zegt Marcel.

Enthousiasme

Altijd als de rally op televisie te zien was, stond Marcel op om te kijken. Zijn vrouw Karen reageert: "Ik bleef dan liggen en merkte dat hij uit bed ging om naar die rally te kijken. Mij doet het niet zoveel, maar ik merkte wel zijn enthousiasme en liefde voor de sport."

Dat hij ooit zelf deel zou nemen aan de rally was volledig uitgesloten. Marcel: "Ik zit niet in die wereld en zou niet weten hoe je daaraan kan deelnemen."

Quote

"Het is niet te bevatten dat ik mee mag rijden"

Marcel Vittali

Het was afgelopen september toen vrouw Karen op het strand aan het werk was. "Ik zag zo’n Parijs Dakar-auto geparkeerd staan en er stond mij maar een ding te doen: weten van wie die auto was."

Niet veel later stond ze met de eigenaar Leon Jansen te praten. Hij zit in het Dakar Press Team en had misschien nog wel een plekje over. Een plekje voor Marcel. "Het is niet te bevatten dat ik mee mag rijden, ik kan het gewoon niet geloven!" Marcel zal voornamelijk de press-auto besturen, maar hij zal ook zelf video’s maken voor op social media. 

Saoedi-Arabië

De Dakar Rally is een wedstrijd die sinds 1979 wordt gereden. Tot en met 2007 ging de race van Parijs naar Dakar, de hoofdstad van Senegal. In de drie weken durende rally zijn er drie verschillende klassen. Auto’s, vrachtauto’s en motoren proberen in zo min mogelijk tijd in Dakar aan te komen.

Van 2009 tot 2019 heeft de organisatie ervoor gekozen om te rally te verplaatsten naar Zuid-Amerika. Dit jaar is de wedstrijd voor het eerst in Saoedi-Arabië. Marcel zal op 1 januari richting het Arabische land afreizen. De eerste etappe start 5 januari. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!