Ga naar Content

Milko Lieverst keert met basketbalvrienden terug in Apollohal

AMSTERDAM - Zijn naam doet denken aan vervlogen tijden in het Amsterdamse basketbal. Milko Lieverst werd tussen 1999 en 2002 vier keer op rij kampioen met de Astronauts, de voorloper van het huidige Apollo. Op 4 januari keert hij terug naar de Apollohal, voor een duel tussen oud-Amsterdam en de oud-internationals.

Foto: ANP

Milko Lieverst is voor het eerst in jaren weer terug op het pleintje waar het voor hem allemaal begon. De Amsterdammer, die sinds een paar jaar in Landsmeer woont. Leerde op straat voor het eerst kennismaken met basketbal. Lieverst was destijds 15 jaar oud en zat op een voetbalclub: "Totdat mijn trainer zei dat ik misschien een keer moest gaan basketballen."

Vette jaren

Lieverst speelde de eerste vier jaar van zijn carrière voor de universtiteitenploeg van Lasalle, in de Amerikaanse stad Philadelphia. Daarna keerde hij terug naar Nederland, waar hij vanaf 1997 voor Amsterdam zou spelen. Met vier titels op rij kende Lieverst in zijn geboortestad zijn succesvolste periode.

Kelder

Tegenwoordig hoeft Apollo niet aan zulk succes te denken. Dit seizoen begeeft de club zich in de kelder van de Dutch Basketball League. "Misschien dat Apollo moet kijken om de trainers met knowhow op de jongste laag te gaan zetten. Dan leg je niet de focus op winnen, maar dan leer je ze basketballen", oppert Lieverst.