Ga naar Content

Trainer Anthony Correia verruilt ODIN'59 voor Katwijk

KATWIJK - Anthony Correia is met ingang van komend seizoen trainer van Katwijk. Hij tekende voor één jaar. Correia blijft aan als assistent-trainer bij Telstar, maar vertrekt na één seizoen bij  derde divisionist ODIN'59.

Foto: vv Katwijk

De club uit de Bollenstreek maakte de komst van de nieuwe hoofdtrainer dinsdagmiddag bekend. Correia speelde in zijn hele profcarrière voor Telstar meer dan 350 wedstrijden. Nadat hij in 2016 was gestopt, ging hij een jaar later in Velsen-Zuid als assistent-trainer aan de slag. Ondertussen trainde de voormalig rechtsback de amateurs van vv IJmuiden en VVH/Velserbroek.

NH Sport maakte in 2015 onderstaande reportage over de Correia als trainer bij VVH/Velserbroek. 

Tekst gaat verder onder de video. 

Anthony Correia als trainer van VVH/Velserbroek - NH Sport/Edward Dekker

Dit seizoen ging de 37-jarige Correia bij derde divisionist ODIN'59 aan de slag als opvolger van Richard Plug. Vorige week sneuvelde hij met de Heemskerkers in het bekertoernooi door een 4-0 nederlaag bij Vitesse. In de competitie presteert ODIN'59 uitstekend. De ploeg staat met 31 punten op de derde plaats. 

Tekst gaat verder onder de video.

Lees ook

Correia is de opvolger van Jan Zoutman die anderhalve week geleden te horen kreeg dat zijn contract niet wordt verlengd. Zoutman, oud-trainer van HFC Haarlem was daar zeer verbaasd over. "Als je ziet hoe we aan het groeien zijn als team, dan zijn we op de goede weg. De keuze om niet met mij door te gaan, zit volgens mij meer in gevoel, dan dat er echt inhoudelijke argumenten zijn", zei Zoutman tegen Omroep West. Katwijk is nog volop in de race om de titel in de tweede divisie.