Start van hoofdcontent

OBDAM

nl

Obdamse vuurwerkfan wil absoluut geen verbod: "Het begint nu juist te kriebelen"

27 december 2019, 11.51 uur
Door Redactie · Foto: NH Nieuws

OBDAM - Tim van Stralen uit Obdam is helemaal gek van vuurwerk. Oudejaarsavond is voor hem het hoogtepunt van de decembermaand en een vuurwerkverbod ziet hij dan ook totaal niet zitten. "Het is eigenlijk alsof je hobby wordt afgenomen."

Vuurwerkfan kijkt uit naar oudjaarsavond "Het begint alweer te kriebelen" - NH Nieuws

Tim van Stralen, die ook mee deed aan het vuurwerkonderzoek van het NH Nieuws-panel, is al zo lang hij zich kan herinneren gefascineerd door vuurwerk.

Honderden euro's 

Vroeger had hij een paar vuurpijlen, maar daar is het niet bij gebleven. Nu koopt hij elk jaar weer een flinke hoeveelheid siervuurwerk. En daar gaat flink wat geld naartoe. "Het begon met 100 euro, maar tegenwoordig besteed ik wel elk jaar meer", vertelt Tim. "Nu zit ik op zo'n 700 euro."

Tim voelt niks voor een verbod op het afsteken van vuurwerk. Hij ziet zichzelf niet om 00.00 uur in de auto stappen om dan op een andere plek vuurwerk te gaan kijken. 

Onverantwoord

Hij snapt wel dat het verzet tegen het afsteken van vuurwerk groeit. Maar dat wordt volgens hem veroorzaakt door een kleine groep mensen die er onverantwoord mee omgaat. "Ze verpesten het voor de liefhebbers die wel hun voorzorgsmaatregelen nemen, zoals een vuurwerkbril en gehoorbescherming."

"Nu zit ik op zo'n 700 euro wat ik uitgeef aan vuurwerk"

Tim van Stralen

Zelf doet Tim er alles aan om op een veilige manier met vuurwerk om te gaan. "Als je maatregelen neemt die je moet en kan nemen, dan neem je een aanvaardbaar risico."

Grootste feest op het eind

Met nog een paar dagen te gaan voor de jaarwisseling, is voor Tim de mooiste tijd van het jaar weer aangebroken. "Het begint weer te kriebelen. December is natuurlijk een feestmaand, maar voor mij zit het grootste feest op het end."

Verantwoording
Onder de 3400 leden van het NH Nieuws-panel hielden we een enquête over hoe ze aankijken tegen vuurwerk. In totaal deden 1535 mensen mee aan het onderzoek

Wil je ook meepraten over allerlei onderwerpen in Noord-Holland? Geef je dan hier op voor het NH Nieuws Panel. Je wordt dan eens per maand uitgenodigd voor onze enquêtes.