Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Slachtoffer gereanimeerd bij woningbrand in centrum Muiden, twee anderen gewond

24 december 2019, 09.22 uur · Aangepast 24 december 2019, 11.17 uur
Door Sjoerd Stoop · Foto: Inter Visual Studio/Judith van Dijkhuizen

MUIDEN - Bij een woningbrand in het centrum van Muiden zijn vanmorgen drie gewonden gevallen. Eén van de slachtoffers is er slecht aan toe, moest op straat worden gereanimeerd en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het zou gaan om jongeren, de ouders waren op het moment van de brand niet thuis.

De brand werd vanmorgen rond 8.45 uur gemeld in een huis aan de Hellingstraat, een krappe straat midden in de oude vesting. De brandweer heeft het vuur snel kunnen blussen.

Toen de brandweer aan kwam, stonden twee slachtoffers al op straat. Het derde, zwaargewonde, slachtoffer moest door de brandweer uit het huis gered worden en moest op straat worden gereanimeerd. Het slachtoffer is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoe het met hem of haar gaat is niet bekend.

Ook de twee andere slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze hebben bij de brand rook ingeademd.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio vertelt over de situatie ter plaatse:

ONLINE BRAND MUIDEN - NH Nieuws

Veel hulpdiensten

Vanwege de brand stond het centrum van Muiden vol met brandweerauto's en ambulances. Er werden ook twee traumahelikopters opgeroepen, maar die konden vanwege het slechte weer niet vliegen.

Het centrum van Muiden was lang afgezet voor al het verkeer. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.